8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Griekspoor dankzij topzege naar halve finale

16/06/23, 16:46

De week van Tallon Griekspoor in ’s-Hertogenbosch wordt alsmaar mooier. In de kwartfinale heeft de nieuwe nummer één van Nederland zijn mooiste overwinning van het toernooi geboekt. Griekspoor was te sterk voor de als vierde geplaatste Alex de Minaur: 4-6 6-3 6-4.

In de eerste set had De Minaur nog het betere van het spel. Griekspoor kon zijn eerste zes breakpoints tegen wegwerken, maar de Australiër verzilverde zijn zevende mogelijkheid op 4-4 om daarmee het verschil te maken in de openingsset.

In zowel de tweede als derde set was het Griekspoor die aan één break voldoende had om toch de overwinning binnen te slepen. Daarvoor kroop Griekspoor vroeg in de beslissende set nog wel door het oog van de naald. Serverend op 1-2 overleefde hij een 0-40 stand en in totaal vijf breakpoints.

Een gemiste backhand van De Minaur hielp Griekspoor zelf aan de break in de vijfde game. Het vasthouden van dit voordeel verliep soeverein voor de huidige mondiale nummer 38.

In de halve finale neemt Griekspoor het op tegen Emil Ruusuvuori. De Fin schakelde verrassend Jannik Sinner uit. De laatste partij op het centre court eindigde met 6-3 6-4 in het voordeel van Ruusuvuori.