05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase uitgeschakeld in winderig Boedapest

25/04/19, 14:50 | Meer van:

Het is Robin Haase niet gelukt de kwartfinale te bereiken van het ATP 250-toernooi in Boedapest. Borna Coric was met 6-3 4-6 6-4 te sterk voor de Nederlandse nummer één.

De stand in onderlinge ontmoetingen tussen Haase en de als tweede geplaatste Kroaat was voorafgaand aan het treffen op het Hongaarse gravel gelijk. De enige eerdere ontmoeting op gemalen baksteen betekende winst voor Haase.

De partij in de tweede ronde in de hoofdstad van Hongarije werd gekenmerkt door wind en vroege breaks in elke set. Haase, die enkele malen zelfs een onderhandse service probeerde, werd in de openingsset in zijn tweede opslaggame gebroken. Deze voorsprong gaf Coric vervolgens niet meer uit handen.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Haase kwam met fraai afwisselend tennis op voorsprong. De Hagenaar liep zelfs uit naar 5-2, maar verzuimde om de set in eerste instantie uit te serveren. Bij 5-4 lukte het vervolgens wel, waardoor een beslissende set een feit werd.

In die derde set was het de 22-jarige Coric die zijn tien jaar oudere tegenstander direct wist te breaken. Dit bleek de opmaat voor de 6-4 setwinst en daarmee de partij.

In de kwartfinale neemt Coric het op tegen zijn landgenoot Filip Krajinovic.