8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Kontaveit bereikt voor het eerst derde ronde op Roland Garros

30/05/18, 15:21 | Meer van: ,

In de tweede ronde op Roland Garros heeft Anett Kontaveit een mooie straight sets overwinning geboekt op Alexandra Dulgheru. De in Parijs als 25ste ingeschaalde Estse was met 7-5 6-2 te sterk voor de nummer 159 van de wereld.

De 22-jarige Kontaveit neemt voor de derde keer deel aan het Franse Grand Slamtoernooi en kwam tot dit jaar niet verder dan de tweede ronde. Respectievelijk Venus Williams en Garbine Muguruza zaten de huidige Libéma Opentitelhoudster in eerdere pogingen dwars.

Om haar beste resultaat op Roland Garros verder uit te bouwen zal Kontaveit moeten zien af te rekenen met Petra Kvitova. De nummer acht van de wereld versloeg Lara Arruabarrena uit Spanje met 6-0 6-4.

Libéma Opendeelneemster Alison Riske redde het niet tegen Simona Halep. De Amerikaanse pakte verrassend de eerste set tegen de nummer één van de wereld, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Halep won met 2-6 6-1 6-1 en maakt zich op voor een tweede rondeduel tegen wildcardspeelster Taylor Towsend uit de Verenigde Staten.